MATLAB Answers

exportgraphics r2020a issue

17 views (last 30 days)
Manoj Prabakar Sargunaraj
Manoj Prabakar Sargunaraj on 29 May 2020
I am using exportgraphics command to export hihg quality images.
exportgraphics(gcf,[filenames(1:end-4),'.tiff'], 'Resolution', 300);
Bur, exported image output as attached here. for some reason, part of the screen is saved as black. does anybody know the solution? Kinldy help.
if i use
saveas(gcf,filenames(1:end-4),'tiff');

  2 Comments

Richard Quist
Richard Quist on 1 Jun 2020
MS,
That is certainly not the expected behavior. Please report this to MathWorks Technical Support so this can be looked into. It will help if you can provide reproduction steps and information about how you are running MATLAB (startup options, platform/OS, machine configuration, etc). Since you mentioned that it was working properly until a few days ago, it might help if you are able to identify what might have changed... did you update your hardware or software? Did you change machines? ...
Thanks
Manoj Prabakar Sargunaraj
Hi richard,
Thanks for the suggestion. I have made a request to MATlab team. I have not made any changes. I will check it once again

Sign in to comment.

Answers (1)

Ameer Hamza
Ameer Hamza on 29 May 2020
Edited: Ameer Hamza on 29 May 2020
I didn't face this problem in R2020a update 2, however, I remember observing something like this (not exactly sure if it was exportgraphics). Have you installed update 2? Alternatively, I suggest using this excellent package by Yair on FEX: https://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/23629-export_fig. I have found that this usually gives a better output as compared to the built-in function from MATLAB. Download this and add it to MATLAB's path and run it like this
export_fig(gcf,[filenames(1:end-4),'.tiff'], '-r300');

  3 Comments

Manoj Prabakar Sargunaraj
Manoj Prabakar Sargunaraj on 29 May 2020
thank you very much. Please let me know if you could find the mistake in exportgraphics command.
Ameer Hamza
Ameer Hamza on 29 May 2020
Your exportgraphics command is correct. But have you installed update 2 for R2020a?
Manoj Prabakar Sargunaraj
Manoj Prabakar Sargunaraj on 29 May 2020
Thanks for sugeesting export_fig command. I have not upgraded 2 yet. I will update it soon. Few days ago, the same command was exporting the images correct wiht the current version. Suddenly, it is gving the black images for some reason. I will let you know the progress after the update.

Sign in to comment.